Värme…

Det har varit varmt och kommer bli varmare även här på Ribbfors. Idag visade termometern på över 27 grader och väderapparna förvarnar om höga temperaturer på runt 28-30 grader kommande dagar. Men se det har inte stoppat grabbarna Grus.

Filip och Roger var redo idag. Det var geringssåg och alla pärlspontspack framburna. Vädret var på topp!

Lovis inspekterar geringsågen som står redo för att användas av Filip.

Kompressorn var framtagen, men se där blev det en paus i förberedelserna. För nog hade en slang sprungit läck. Den höll inte längre tillbaka för den sammanpressade luften. Problemlösaren Roger tog bilen och började sondera terrängen. För nog borde det finnas någon slang i den händiga byn Åselet. Det är en by som är mån om att ta hand om omgivningen. För där är gräsmattorna välklippta! Så nog skulle det väl gå att hitta en slang.

Det fanns en slang som inte alls behövde ersättas i närtid. Den lånades ut på lång tid av goda grannar mitt i byn. Ja vad skulle man göra utan goda grannar? Troligtvis köra en extra sväng på minst 10 mil tur och retur till Byske. Men då kanske Gummiverkstan har sommarstängt så hade det eventuellt blivit en sväng in till schtaan, aka Skellefteå. Men denna gång kunde grannsämjan hjälpa till. Samt en liten extra sväng till ett hus Roger aldrig besökt förut. En liten husesyn senare så kunde han återvända till vårt renoveringsprojekt.

Då var det äntligen på gång. På riktigt. Jag och Lovis var in en sväng på lunchrasten för att se hur det såg ut. Känslan att komma in i detta svala timmerhus var magiskt skönt i denna värme. Vem skulle helst vilja sova i en sval säng i natt? Kanske det skulle kunna gå ordna en bäddad säng till oss för första gången i Storhuset, Roger? För nog skulle vi kunna sova svalt där inne? Men sen var det härligt att se detta leende:

Så äntligen fick den användas! Spikpistolen!

För nu fick han se hur snabbt det rullar på, med hjälpen av Filip som sågar, hivar upp brädan upp till balkongen och sedan tar trappan i några snabba steg, hjälper till med brädan och sedan springer ner och upprepar samma. För när jag kommer till denna arbetsplats, så är första rummet redan nästan spikat klart. Ja, förutom den lilla lucka som han lovar ska funka även för en bredhöftad rektor att krypa igenom för att fördela kutterspån. Jaja, vi får väl se hur detta ska sluta.

Men med detta tempo så inser jag att det snart är jag som ska arbeta som byggnadsarbetare i denna värme, och inte bara som rektor på kontor. Snart är det helg och sedan semester… då är det bara att ta på sig overallen i värmen och hoppas att inte all kutterspån hamnar innan för dragkedjan.

Puh…

/ Anna

0